Munkavédelmi kesztyű

Üdvözöljük webáruházunkban, ahol széles választékban kínálunk különféle munkavédelmi kesztyűket! Az iparban, az építőiparban, a kertészkedésben, az egészségügyi ágazatban és az élelmiszeriparban dolgozók számára kiváló minőségű kesztyűket kínálunk.

A munkavédelmi kesztyűk számos anyagból készülhetnek, beleértve a tartós bőrt, a gumi, a neoprén vagy a szintetikus anyagokat. A kesztyűk kialakítása és funkciói változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen munkakörben használják őket. Az acélból vagy a kompozitból készült ujjvédők, valamint a párnázott tenyérrész növelik a védelmet, és kényelmesebbé teszik a hosszabb ideig történő használatot.

A munkavédelmi kesztyűknek különböző funkciói lehetnek, mint például az olaj- és vegyszerállóság, hőálló, vágásálló, illetve a különböző allergénektől védő kesztyűk. Emellett a kesztyűk szellőző anyagból is készülhetnek, amely megakadályozza a túlzott izzadást, és a kellemetlen szagokat.

Webáruházunkban széles körben forgalmaz Portwest védőkesztyűket, amelyek közül bátran választhat. A kesztyűk stílusa és kialakítása változó lehet, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

Fontos tudni, hogy a munkavédelmi kesztyűk kiválasztása az adott munkakörnek megfelelően történjen, és figyelembe kell venni az előírásokat és a szabványokat. A megfelelő kesztyűk nem csak a kéz védelmét szolgálják, hanem javítják a hatékonyságot és a kényelmet is.

Ha bármilyen kérdése merül fel a munkavédelmi kesztyűkkel kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, és szívesen segítünk a választásban. Köszönjük, hogy webáruházunkat választotta, és reméljük, hogy megtalálja a tökéletes munkavédelmi kesztyűt!

 

Miért fontos a munkavédelmi kesztyű viselése?

Amikor a munkahelyi biztonságról van szó, alapvető fontosságú, hogy minden lehetséges óvintézkedést meg tegyél, hogy megóvd magad és a környezetedben élőket a sérülésektől. Ennek egyik egyszerű, de hatékony módja az, ha az adott feladathoz megfelelő munkavédelmi kesztyűt viseled. Ezek a védőeszközök nemcsak a vágásoktól, égési sérülésektől és egyéb balesetektől védik meg a kezeket, hanem javítják a fogást és a kézügyességet is, így hatékonyabban és biztonságosabban végezheted a munkád.

Számos oka van annak, hogy a biztonság érdekében fontos a munkakesztyű használata. Először is, akadályt képez a bőröd és az esetlegesen érintkezésbe kerülő veszélyes anyagok között. Ide tartozhatnak vegyszerek, éles tárgyak vagy hőmérsékleti veszély források. Viselése segíthet megelőzni a kórokozók és betegségek terjedését, ami különösen fontos az egészségügyben és az élelmiszeriparban.

 

Kiemeltünk néhány típust:

 

Bőrkesztyűk

A bőrkesztyűk állati bőrből készülnek, általában marha, kecske vagy szarvasbőrből. Tartósságukról és kopásállóságukról, vágással és szúrással szembeni ellenállásukról ismertek, így számos iparágban népszerű választás.

Jellemzői és előnyei:

 • Tartósság – Tartósságukról és kopásállóságukról ismertek, így hosszútávú befektetést jelentenek azoknak a dolgozóknak, akiknek megbízható munkakesztyűre van szükségük.
 • Védelem – Kiváló védelmet nyújtanak a kopás, vágások és szúrások ellen, így népszerű választás az olyan iparágakban, mint az építőipar és a gyártás.
 • Kényelem – Kényelmes viseletet, és jó kézügyességet biztosítanak, ami fontos azoknak a dolgozóknak, akiknek precíziós munkát végeznek.

Hol használják?

 • Építőipar/gyártás.
 • Hegesztés.
 • Kertészet/tereprendezés

Leggyakoribb típusok:

Vezető kesztyűk – ezek a kesztyűk puha bőrből készültek, és megfelelő szintű kézügyességet és tapadást biztosítanak, így a vezetéshez és más, pontosságot igénylő feladatokhozban remek társ.

Hegesztőkesztyűk – Ezek a kesztyűk strapabíró bőrből készültek, és kiváló védelmet nyújtanak a szikra és az olvadt fém ellen.

Munkavédelmi kesztyű - Ezek a kesztyűk tartós bőrből készültek, és védelmet nyújtanak a kopás, vágások és szúrások ellen. 

 

Egyszer használatos kesztyűk

Az eldobható kesztyűket egyszeri használatra tervezték. Általában olyan anyagokból készülnek, mint a latex, vinil vagy nitril, és széles körben alkalmazzák számos iparágban a fertőzések és baktériumok terjedésének megakadályozására.

Jellemzői és előnyei:

 • Védelem a kórokozók és baktériumok ellen – Az eldobható kesztyűk akadályt képeznek a bőr és a potenciálisan káros anyagok, például baktériumok, vírusok és vegyszerek között.
 • Könnyű használat – Könnyű fel- és levenni, így kényelmes választás azoknak a dolgozóknak, akiknek gyakran kell kesztyűt cserélniük.
 • Kényelmes – Többféle anyagból és méretben kaphatók, így könnyen találhatunk kényelmesen illeszkedő és jó kézügyességet biztosító kesztyűt.

Hol használják?

 • Élelmiszeripar 
 • Egészségügy
 • Takarítás
 • Szépségipar

Leggyakoribb típusok:

Latex kesztyűk - Ezek a kesztyűk természetes gumi latexből készülnek, és rugalmasságukról és tartósságukról ismertek.

Vinyl kesztyűk - PVC-ből készülnek, és népszerű választás a latex allergiában szenvedők számára.

Nitril kesztyűk - Szintetikus gumiból készülnek, és jó választás a gumira allergiások számára is. Ellenállnak a vegyszereknek és a szúrásnak is.

Polietilén kesztyűk – Könnyű műanyagból készültek, és költséghatékony választást jelentenek a könnyű feladatokhoz.

 

Hideg elleni védőkesztyűk

Ezeket a kesztyűket úgy tervezték, hogy megvédje a kezeket a hidegtől, és kellemes meleget és kényelmet biztosítson viselőjének. Általában olyan iparágakban használják őket, ahol a munkavállalók hideg környezetnek vannak kitéve, például kültéri vagy hűtőházi munkavégzés.

Jellemzői és előnyei:

 • Hőtartás – Kialakításának köszönhetően biztosítja viselőjének a megfelelő hőmérsékletet, ami segíthet megelőzni a hideg okozta sérüléseket.
 • Vízállóság: A védőkesztyű vízálló anyagokból készül, ami további védelmet nyújt nedves környezetben vagy esős időben. A vízállóság segíti megőrizni a kesztyű szigetelő tulajdonságait, így a hideg és nedvesség elleni védelem maximális marad.
 • Kiváló tapadás – Védő tulajdonságai ellenére kiváló tapadást biztosít, ami lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy olyan feladatokat végezzenek, amelyek pontosságot és kontrollt igényelnek.

Hol használják?

 • Kültéri munka
 • Hűtőház

Leggyakoribb típusok:

Termikus bélésű kesztyűk - Ezeknek a kesztyűknek a belső bélése meleget biztosít a kéznek.

Vízálló kesztyű - Ezeket a kesztyűket úgy tervezték, hogy nedves vagy havas körülmények között melegen és szárazon tartsák a kezet.

Nagy teherbírású kesztyűk - Ezeket a kesztyűket extrém hideg hőmérsékletekre tervezték, és maximális meleget és védelmet nyújtanak.


Textil kesztyűk

A pamut/szövet kesztyű egyfajta munkakesztyű, amely pamutból vagy más szövetekből, például poliészter vagy nylon keverékéből készül. Könnyű és kényelmes viselet.

Jellemzői és előnyei:

 • Kényelem – Könnyűek és kényelmesek, így ideális választás olyan feladatokhoz, amelyek nagy kézügyességet vagy hosszan tartó használatot igényelnek.
 • Légáteresztő - Segít szárazon tartani a kezet, csökkentve az izzadás és a kellemetlen érzés kockázatát.
 • Környezetbarát – Ezek a kesztyűk gyakran természetes anyagokból készülnek, így a szintetikus kesztyűkhöz képest környezetbarátabbak.
 • Sokoldalúság – Sokféle feladathoz használhatók, az apró alkatrészek kezelésétől a könnyű összeszerelési munkákig.

Hol használják?

 • Elektronikai ipar
 • Gyártás-és összeszerelés
 • Mezőgazdaság
 • Élelmiszeripar

Leggyakoribb típusok:

Kötött kesztyűk – ezek a kesztyűk pamut és poliészter keverékéből készültek, könnyűek és légáteresztőek. Általában az élelmiszer-szolgáltatásban, a mezőgazdaságban és az összeszerelő iparban használják.

Vászonkesztyűk – ezek a kesztyűk nagy teherbírású pamutból készültek, és ideálisak durva anyagok és nehéz tárgyak kezelésére. Általában az építőiparban és a feldolgozóiparban használják.

Precíziós kesztyűk - Ezek a kesztyűk könnyű pamutból vagy nejlonból készülnek, és úgy tervezték, hogy megvédjék a kényes anyagokat az ujjlenyomatoktól és a szennyeződésektől. Általában az elektronikai és összeszerelő iparban használják.

 

Vágásbiztos kesztyűk

A vágásálló munkavédelmi kesztyűket úgy tervezték, hogy megvédje viselőjének kezét a vágásoktól. Általában olyan iparágakban használják, ahol a dolgozók éles tárgyakkal dologznak.

Jellemzői és előnyei:

 • Védelem – A vágásnak ellenálló kesztyűt úgy tervezték, hogy megvédje viselőjének kezét a vágásoktól, csökkentve a sérülések kockázatát.
 • Tartósság – Kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyeket úgy terveztek, hogy ellenálljanak az ismételt használatnak és az éles tárgyakkal szemben.
 • Kézügyesség – Viselete során biztosítják a jó tapadást, ezáltal kézügyességet biztosítsanak, lehetővé téve a dolgozók számára a kis vagy kényes tárgyak könnyű kezelését.
 • Sokoldalúság – Számos területen alkalmazhatók, az éles szerszámok kezelésétől a fémlemezzel és üveggel való megmunkálásig.

Hol használják?

 • Gyártás és feldolgozóipar
 • Építőipar 
 • Élelmiszeripar
 • Üveggyártás

Leggyakoribb típusok:

Kevlár kesztyű

Dyneema kesztyű

Rozsdamentes acél hálós kesztyű

 

Vibrációs kesztyű

A rezgéscsillapító munkavédelmi kesztyűket segítenek csökkenteni azt a vibrációt, amelynek viselője keze ki van téve elektromos szerszámok vagy nehézgépek használata közben. Általában olyan iparágakban használják, ahol a munkavállalók rendszeresen magas szintű vibrációval dolgoznak, például az építőiparban vagy a gyártásban.

Jellemzői és előnyei:

 • Rezgéscsökkentés – A rezgéscsillapító kesztyűket úgy tervezték, hogy csökkentsék a viselő kezeit érő vibráció mértékét, ami segíthet csökkenteni a kéz-kar vibrációs szindróma (HAVS) kockázatát.
 • Védelem – Védelmet nyújt az olyan veszélyek ellen, mint a vágások, ütések és kopások.
 • Kézügyesség – Védő tulajdonságai ellenére lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy olyan feladatokat végezzenek, amelyek pontosságot és kontrollt igényelnek.

Hol használják?

 • Nehézgépkezelők 
 • Építőipar 

Leggyakoribb típusok:

Teljes ujjú kesztyűk

Ujj nélküli kesztyűk

Zselés, párnázott kesztyűk

 

Minden típusú munkakesztyűnek megvannak a saját jellemzői és előnyei, és fontos, hogy az adott feladathoz megfelelő típusú kesztyűt válasszuk ki a maximális védelem és biztonság érdekében. A nem megfelelő választás és használat súlyos sérülésekhez és balesetekhez vezethet.