Hidegben is biztonságban - Softshell kabátban

Ha valaki azt hallja, hogy munkavédelmi kabát, akkor nagy valószínűséggel a rossz szabású, durva anyagú munkáskabátok, zubbonyok jutnak eszébe. Senki sem akarna egy ilyen kabátot magának utcai viseletként. Ezek a kabátok ugyanis inkább egyfajta unifromisként szolgáltak és maximum a szennyeződésektől óvták viselőjüket.

Ma már azonban a munkavédelmi kabátok nagy része, például egy Softshell kabát, éppúgy megállja a helyét egy kiránduláson, utcai viseletként vagy akár sportolás közben, mint az eredeti funkciójának megfelelően a munkahelyeken.

Miért munkavédelmi kabátot válasszak?

A kérdés jogos és a választ akár egy szóval is összefoglalhatnánk: minőség.

Korábban a minőség elsődleges szempontja a tartósság volt – ezért is készültek olyan elviselhetetlenül merev és tömör szövetekből a munkavédelmi ruházatok. Mára szerencsére egyéb elemekkel is bővültek a minőségbiztosítás szempontjai.

 

PPE

Az Allyn New Softshell kabát megfelel a PPE-szabványnak, ugyanakkor divatos, rugalmas és kényelmes is.

A PPE (Personal Protective Equipment), a személyi védőfelszerelés betűszava. A PPE-szabvány a titka annak, hogy miért is nyújt maximális védelmet és kényelmet egy munkavédelmi kabát, és hogy a szabvány megkerülhetetlen minőségbiztosítási szempontjai miatt azok megjelenése csak speciális esetekben különbözik az utcai viseletre tervezett kabátokétól. Emellett, a munkabiztonsági szempontok miatt, egy munkavédelmi kabát lényegesen jobban teljesít pl. hideg időben és az utcai viseletre tervezett kabátok nagy többségével ellentétben könnyűek, ezáltal szabad mozgást biztosítanak, hiszen viselőjének sok esetben nehéz fizikai munka közben kell hordania.

 

Softshell kabátok és dzsekik

 

A munkavédelmi céllal gyártott, márkától és specifikációtól függően különböző anyagvastagságú Softshell dzseki és kabát az átmeneti és a hideg időszakokban is megvédi viselőjét a környezeti kihívásoktól, emellett a megfelelő komfortérzetet és az egészség megtartását is támogatja.

Mi a Softshell titka?

Hőelvezetés

Az Oregon Softshell széldzseki professzionális alapanyagból, két oldalszebbel készült, melyek zárhatóak is. Így biztonságban tárolhatja például a pénztárcáját vagy a mobiltelefonját is.

 

A Softshell átmeneti és télikabát egy általános télikabáttal ellentétben szabad mozgást biztosít és amellett, hogy hőszigetel, a polárral ellentétben még vízálló is. Kiváló légáteresztő tulajdonsága mellett nagyszerűen vezeti el a test által generált hőt.

Zárt légtér

 

Bizonyára nem ismeretlen senki előtt, hogy a hagyományos télikabát mennyire kellemetlen viseletnek számít olyan helyeken, ahol sok ember tartózkodik zárt légtérben. Például tömegközlekedési eszközökön vagy egy boltban. Ilyen környezetben a kabátot levenni szinte lehetetlen és nem is célszerű, hiszen nem tudod biztonságosan elhelyezni magad mellett. Az a pár perc vagy akár fél óra is, amit a nehéz, vastag télikabátban zárt helyen eltöltesz, éppen elég arra, hogy a ruházatod fülledtté váljon. Hiába gombolod ki, vagy húzod le a cipzárt, mindenképpen kényelmetlenné válik, ráadásul nehéz benne mozogni a rendelkezésre álló, szűk helyen.

 

 

Egészségügyi kockázat

A Charlotte Softshell széldzsekit kifejezetten hölgyeknek tervezték és zárt térben is hasznáh

A több réteg ruhanemű jó megoldás és valóban megfelelő védelmet biztosít amíg a szabadban vagy, de kifejezetten kényelmetlen tud lenni, ha zárt helyen viseled. A kényelmetlenségen túl a befülledt ruházatnak van egy sokkal kellemetlenebb következménye is: a meghűlés. Az a kabát, amibe beleizzadtál mert nem vezeti el a hőt, párát, nem tud szellőzni, ezért magában tartja az izzadtságot. Amikor ismét szabad levegőre érsz, sajnos a megfázás kockázata is megnő.

Az egyes emberek személyes igényei természetesen eltérnek egymástól. Ezen igények figyelembevételével a Softshell átmeneti- és télikabátok, dzsekik eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így mindenki a saját céljainak megfelelőt választhatja és természetesen még a hölgyek számára is tökéletesen esztétikus viselet.

Személyre szabott megoldás

Ha kényelmes, könnyű, meleg, ugyanakkor jól szellőző kabátot szeretnél magadnak az átmeneti és téli időszakban, akkor járd körül a Softshell dzsekik és kabátok kínálatát!

Kapucnira van szükséged, mert nem szereted a sapkát? Válaszd a gallérba hajtogatott kapucnis télikabátot, vagy dzsekit! Kerékpárral, motorral közlekedsz, esetleg olyan környéken kell nap mint nap végigmenned, ahol rosszak a fényviszonyok? Válassz olyan kabátot, ami fényvisszaverő réteggel is rendelkezik. Szívesebben hordod az irataidat magadnál, mint kézitáskában? A zárható mellényzsebes dzsekiben tökéletes biztonságban tudhatod az irataidat, pénztárcádat és telefonodat.

 

Kapcsolódó termékek