Softshell dzsekik

Softshell átmeneti és télikabátok, dzsekik

A softshell dzsekik nem csak könnyűek és vízhatlanok, ezáltal széles körben használhatók, hanem hőszigetelő és hőelvezető funkcióval is rendelkeznek. Könnyű viseletnek számítanak, ami szabadabb mozgást biztosít, mint egy hasonló képességekkel rendelkező klasszikus télikabát. Jó légáteresztő, lélegző képességgel rendelkezik, ami segít elvezetni az izzadságot.

A korábban csak 3 külön rétegű (aláöltözet az izzadság elvezetésére - szigetelő vagy melegen tartó réteg - vízálló réteg) öltözettel megoldható védelem ötvözete. Szélállósága és kopásállósága miatt hétköznapokon is kedvelt könnyed viselet. Más kabát anyagokhoz képest viselése halkabb, kevesebb mozgásból eredő anyagzajjal, zizegéssel jár. Mind kültéri mind beltéri használatra tökéletes választás légáteresztő képessége miatt, nem kell tartani befülledéstől és ezáltal megfázástól sem.

A hagyományos, vastag polár anyagokkal felveszi a versenyt, sőt további előnye a vízálló tulajdonsága. Eltérő anyagvastagságban kapható, kedvelt jólláthatósági munkaruha alapanyag. Széleskörű használhatósága miatt rendkívül közkedveltek a sofsthell anyagból készült termékek.

Természetesen márkánként itt is nagy eltérések lehetnek az egyes tulajdonságok tekintetében. Léteznek fényvisszaverő tulajdonságokkal, membránnal (lélegzőképesség), vízálló cipzárral, gallérba rejtett kapucnival (eső és szél ellen), zárható mellzsebbel felszerelt, feliratozható kabátok is. A belül mikropolár anyaggal ellátott dzsekik tovább növelt hőszigetelő képességet és a puha anyag miatt megemelt komfortszintet is biztosítanak, azonban itt fokozottan érdemes figyelni az esetleges átázásra. (a termék vízállóságát 3000, 5000, 10000 pm mindíg a belső címkén tűntetik fel.)

Alkategóriák

Kiemelt kategóriák

Kiknek ajánljuk a softshell dzsekit, mint munkaruha?

Vízhatlan tulajdonságai miatt alkalmas szabadtéri munkavégzésre is. Vékonyabb kivitele és jó hőelvezető képessége miatt pedig azoknak is ideális, akik mind kint a szabadtéren, mind bent is tartózkodnak napi munkájuk során.
A legtöbb védőöltözetnek is szánt kabát tervezésénél fontos szempont a feliratozhatóság, aminek a softshell ruhák teljes mértékben megfelelnek.

Softshell dzsekikre vonatkozó szabványok

Csupán az általános szabályozás vonatkozik rá, munkakörönként viszont a követelmények miatt ez eltérő lehet (például láthatósági szabályozás).

EN 340 - Védőruházat. Általános követelmények
EN 13688 - Védőruházat. Általános követelmények
EN 343 - Védelem eső ellen
EN ISO 20471 - Jó láthatóságot biztosító ruházat