Puma munkavédelmi bakancs

A Puma munkavédelmi bakancsok tulajdonságai

A világ harmadik legnagyobb sportszergyártó cége, amelyet még 1948-ban alapított Rudolf Dassler német vállalkozó, a kezdetek óta gyártja a Puma munkavédelmi bakancs termékcsaládot. A termékek alap filozófiája, hogy nem elég a biztonság, egy cipő legyen kényelmes és esztétikus is. A sport vonal és a munkavédelem szabványoknak való megfelelés ötvözetéből készültek el ezek a termékek. Nem kell sok magyarázat, elég ránézni az alábbi bakancsokra és nyilvánvalóvá válik, hogy sikerült ezt elérni.

Mindegyik Puma  munkavédelmi bakancsban megtalálható a kerámiaszálas talpátszúrás elleni talpbetét, mely ezáltal képes egész napra biztosítani a láb megfelelő szellőzését és szárazságát akár extrém időjárási körülmények között is. A  legmagasabb szintű védelem mellett a  precíz ergonómiai kialakítás felel a a boka és lábfej megfelelő tartásért és az egész napos hordás melletti tökéletes komfort érzetért.
Az egyes termékek nevében egységesen elfogadott jelölésekkel tüntetik fel, hogy milyen védelmi képességgel és mechanizmussal rendelkezik, és a felsőrész, például az (S1) jelölés amely arról tanúskodik, hogy a lábbeli orra zuhanó tárgyak elleni védelemmel - acél, vagy üvegszálas kaplival van ellátva,  illetve milyen felületre tesztelték csúszás ellen.(SRC)

Ezen felül természetesen számos olyan fejlesztés van a Puma munkavédelmi lábbelikben, ami a szabványokban és jelölésekben nem jelenik nem, de a mindennapi komfortot és munka biztonságot nagy mértékben növelik. Ilyenek az üvegszálból készült orrmerevítők, kerámiaszálas talpátszúrás elleni védelem, lélegző bélés, Evercomfort talbetét. A Safety Knit textil felsőrésszel készülő lábbelik  ultrarugalmas szövetbőlvkészülnek, mely elnyeli az érkező energiát és rugózásnál azonnal visszaadja azt, megkönnyítvén így viselőjének az egész napi gyaloglást, talpalást. A talpközép részen TPU csavarodásgátló megerősítéssel. Párnázott sarokrésszel (IQCELL), mely egy a a cipő sarkába épített gélpárna, mely a legnagyobb fokú csillapítást teszi lehetővé. 

Természetesen a fejlesztésein túl a minőségi alapanyag felhasználása és a letisztult dizájn teszi a Pumát a világ egyik legnagyobb gyártójává.
 

Alkategóriák

Kiemelt kategóriák

A Puma munkavédelmi bakancsok elnevezésében feltüntetett rövidítések jelentései

A – Antisztatikus képesség
E – Ütődés elnyelő sarokrész
WRU – Vízlepergetés és elnyelés a cipő felső részén
P – talpátszúródás ellen védő talplemez
CI – Hideg elleni védelem
HI – Hőállóság
C – Elektromosságot vezető képesség
HRO – Közvetlen hőellenállás a talprészen
AN – bokacsont védő képesség
I – Elektromosan leszigetelt
WR – Vízálló képesség a cipő egészén
M – lábujjcsont védő képesség
CR – Felsőrész szakadás, repedés vagy vágás gátlóval ellátott
FO – Talprész olaj és egyéb szénhidrogén származékokkal szembeni ellenállása

A vonatkozó EN ISO 20345:2011 szabványnak való megfelelés alapján a Puma munkavédelmi bakancsokat nyolc osztályba sorolhatók a védelmi mechanizmusuk alapján. Ezen csoportosítás szerint védelmet biztosíthat:

SB: Acél orrmerevítővel, zuhanó, leeső tárgyak ellen;
SBP: SB standard továbbá acél talplemez talpátszúrások ellen;
S1: SB standard továbbá zárt kéregrész. Antisztatikus tulajdonságok, és energialenyelő sarok.
S1P: S1 standard, továbbá talpátszúrás elleni védelem
S2: S1 standard, továbbá nedvességfelszívódás elleni védelem és alacsony vízgőzáteresztő képesség.
S3: S2 standard továbbá acél talplemez
S4: Egybe fröccsöntött vagy vulkanizált lábbelik 200J acél orrmerevítővel. Antisztatikus tulajdonságok és energiaelnyelő sarok.
S5: S4 standard, továbbá talpátszúrás elleni védelem.
A talp csúszási ellenállása alapján lehet SRA (kerámia felületen tesztelt), SRB (acél padlózaton tesztelt és SRC, amelyet egyaránt teszteltek kerámia és acél felületeken is.

Szabványossági megfelelőség

Az alábbi Európa uniós szabványoknak való megfelelést szakértői felügyeletek által lettek bevizsgálva és ezt a termékek EC tanúsítványa igazol:

MSZ EN ISO 20345:2004 – Személyi védőeszköz. Biztonsági lábbeli (ISO 20345:2004)
MSZ EN ISO 20346:2004 – Személyi védőeszköz. Védőlábbeli (ISO 20346:2004)
MSZ EN ISO 20437:2004 – Személyi védőeszköz. Munkalábbeli (ISO 20347:2004)