Portwest – minőség Írországból

„Kiiktattuk az egót. Senki sem harcol más pozícióért. Büszkék vagyunk arra, hogy családi vállalkozást örököltünk, és kötelességünk azt családi vállalkozásként továbbadni.”

Harry Hughes, Portwest®™

Ha azt halljuk Írország, a végtelen zöld mezők és valószínűleg a pubok jutnak először eszünkbe. Westport esetében sincs ez másként. Mégis, az írek szent hegye, a Croagh Patrick lábánál fekvő városka ad otthont a világ egyik legnívósabb munkaruházati és munkavédelmi felszereléseket gyártó cégének. A családi vállalkozásként induló Portwest, immár több mint 110 éve töretlen lelkesedéssel és minőségben szolgálja ki vásárlóit. Az elegáns, kényelmes és magas színvonalú munkaruhák tervezésében és gyártásában kétségkívül vezető szerepre tettek szert ezidő alatt.

Portwest - A kezdetek

1904-ben az alapító, Charles Hughes egy egyszerű textilboltot vezetett, pólók és pizsamák gyártásával foglalkozott Westport-ban és Castlerea-ben. Innen nőtte ki magát a vállalkozás, amelyet immár a harmadik generáció vezet ugyanazok a szigorú etikai normák mellett, melyeket még az alapító fektetett le. A minőség, az értékorientált attitűd és a vásárlók, megrendelők iránti elkötelezettség emeli a Portwestet a világ öt legjobb munkaruházati termékeket és munkavédelmi eszközöket, felszereléseket gyártó- és forgalmazó vállalata közé.

A kezdetben 600 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás immár 74 országban van jelen Dubaitól a Szahalin-szigetekig és 100 millió eurós forgalmat bonyolít évente. A márka hazánkban is jól ismert mezőgazdasági, ipari és szabadidős körökben.

 

A Portwest ügyel a minőségre és arra, hogy minél inkább jó ár/érték aránnyal tudja eladni a termékeit.

A Portwest-örökség

A Hughes testvérek amellett, hogy okosan gazdálkodtak az örökséggel, meg is reformálták azt. Ahelyett, hogy kizárólag megrendelésre gyártottak volna, elkezdtek kiépíteni egy általános raktárkészletet, létrehozták a gyárat és az értékesítési csoportot. Állításuk szerint, ha valaki a jelenlegi gazdasági helyzetet kihívásként éli meg, annak bele kellene kóstolnia a hetvenes évekbe, amikor egymást érték a sztrájkok, és az áramszünetek miatt néha napokra leállt a gyártás.

2003-ban döntöttek úgy, hogy a kontinensen is leányvállalatot alapítanak és választásuk akkor Hollandiára esett. Itt szembesültek azzal, hogy az új igények újfajta termékeket kívánnak, ennek megfelelően szélesítették hát a termékpalettát. Ezt a szemléletet azóta is követik, hiszen ahol megjelennek a Portwest termékek, mindig igazodnak az ott lakók és dolgozók esztétikai és környezeti igényeihez.

A minőség útján haladva

A Portwest egyik legszimpatikusabb vonása, a megrendelők és vásárlók igényeinek folyamatos monitorozása. Úgy tartják, hogy az ügyféligények felmérése egyenes út a sikerhez, hiszen így mindig az elvárásoknak megfelelő irányba tudják terelni a kutatás-fejlesztést, a tervezést és a gyártást.

 

  • Ez az attitűd több, saját fejlesztésű alapanyag és termék szabadalmaztatásához vezetett, valamint rangos nemzetközi tanúsítványok díjainak elnyeréséhez.

  • Az egyik legsikeresebb szabadalmaztatott Portwest termék a Translucent PeakView Hard Hat ipari védősisak, mely lehetővé teszi viselőjének, hogy anélkül nézzen felfelé, hogy hátra kellene döntenie a fejét.

  • A Portwest gyárak világszerte rendelkeznek WRAP tanúsítvánnyal. A biztonsági termékek tesztelése és minősítése egymástól független európai, amerikai, ausztrál és új-zélandi tesztházak által történik.

  • A kutatást és formatervezést még mindig a westporti anyavállalatnál végzik. A legmarkánsabb technikai kihívást az jelenti, hogy olyan termékeket fejlesszen ki, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű követelményeknek.

  • Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítanak a fokozottan veszélyes munkakörökben dolgozó emberek személyi védelmére, valamint munkaruháik nagy része olyan speciális, kevertszálas Kingsmill alapanyagból készül, mely az UV sugárzás 98%-át blokkolja.

 

A PPE szabványoknak megfelelő munkavédelmi, biztonsági ruházataik széleskörű és egyedi kollekciója védelmet nyújt a fizikai munkát végző emberek számára az egész világon, főként az olyan, kiemelten veszélyes munkaterületeken, ahol a láng, az elektromos ív, a vegyszerek, az olvadt fém, az extrém környezeti paraméterek, a szélsőséges hő és hideg, és az ESD mindennapos kihívást jelent.

A Portwest mottója: Mindent a vásárlókért és az alkalmazottakért

A westporti anyavállalat, valamint az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Dubaiban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban, Bangladesben, Kínában létesített leányvállalatok mellett több, mint 120 országban 24 órás ügyfélszolgálat áll a vásárlók rendelkezésére az év minden napján.

A vásárlók iránti alázatukat mi sem mutatja jobba, hogy világszerte több, mint 120 országban 24 órás ügyfélszolgálattal állnak a vásárlók rendelkezésére az év minden napján.

A magas minőség biztosítása jegyében:

 

  • A Portwest egyedülállóan elkötelezte magát a minőség javítása és a költségek csökkentése érdekében a termelés és a forgalmazás minden olyan szakaszában, amelyet az ügyfelek elvárnak.

  • Minden munkafolyamatot ellenőriznek annak érdekében, hogy az etikai és jogi követelményeknek való megfelelést veszélyeztető kockázatokat azonosíthassák, és a hatásukat megelőzzék, vagy minimalizálják.

  • Üzemeikben és egyéb létesítményeikben biztonságos és egészséges munkakörnyezetet tartanak fent a dolgozóik számára.

  • Az etikai kódexüket kiterjesztették a beszállítóik felé is, éppen ezért kizárólag olyan cégekkel, vállalatokkal dolgoznak együtt, akik hosszú távon is képesek tartani magukat a közös üzleti stratégiához.

Mindezen túl, a Portwest elkötelezett a környezettudatos munkafeltételek megteremtésében, valamint a vállalati tevékenység társadalmi és környezeti hatásainak minimalizálására törekszik. Ennek megfelelően a környezetvédelmi és vállalatirányítási auditálás is szerves részét képezi a Portwest vállalatok életének, szerte a világon.

 

Kapcsolódó termékek