Német megbízhatóság és minőség – bemutatkozik az Albatros

Családi vállalkozásból nemzetközi elismertség

 

Az ISM főhadiszállását Lippstadtban találjuk. Történetük 1930-ban kezdődött és jelenleg 80 közvetlen alkalmazottat foglalkoztatnak. A családi vállalkozásként induló cég mára egy nemzetközileg is elismert, a világ egyik vezető biztonsági cipő-, munkavédelmi- és funkcionális ruházatot gyártó vállalatává nőtte ki magát. Hitvallásuk szerint a termékek gyártása során az elsődleges szempont az ügyfelek igényeinek és elvárásainak kiszolgálása. Küldetésük, hogy gyorsan és rugalmasan reagáljanak a piaci igényekre és megoldásaik, válaszaik minél személyre szabottabbak legyenek. A német igényesség, precizitás és minőség termékeik védjegye.

A vállalat működése és termékeinek előállítása során nagyon komolyan veszi a környezet- és a társadalom iránti felelősségvállalást. Figyelnek nemcsak a saját-, de beszállítóik, partnereik alkalmazottainak munkakörülményeire is. Elkötelezettek abban, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak, ezért a gyártási folyamat hangsúlyos eleme az újrahasznosítás is.

Az immár 85 éves múltra visszatekinthető német ISM munkavédelmi ruházattal és kiegészítőkkel foglalkozó vállalkozás legismertebb márkája az Albatros. A gyártástechnológia során nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosításra és az ökológiai lábnyom csökkentésére.

 

Vezető brand a munka- és szabadidő ruházatban

 

Az ISM saját márkáját, az Albatrost több, mint 35 éve hívta életre. Az idő előrehaladtával  Németország egyik vezető brandjévé nőtte ki magát a biztonsági cipők, a munkaruházat és szabadidős utcai viselet területén egyaránt. Minden Albatros terméket egy nemzetközi, védőfelszerelésekre és munkaruházatra specializálódott szakértői csoport tervez és fejleszt. Az Albatros brand alá tartozó termékeket folyamatosan felülvizsgálják, ellenőrzik, tesztelik. Ezek eredményeit elemezve a termékeket időről időre megújítják, a minőséget, kényelmet, funkcionalitást és a dizájnt tartva szem előtt. Az Albatros termékek küldetése, hogy az állandó fejlesztésnek köszönhetően maximálisan segítsék a szakembereket abban, hogy minden nap sikeresen tudják teljesíteni az előttük álló kihívásokat! A szakemberek mellett a sportrajongókra is kiemelt figyelmet fordít a márka. Amellett, hogy számos termékük nemcsak munkavégzés, de különböző szabadidős tevékenység közben is kiválóan használható, az Albatros a 2018/19-es szezontól a többszörös német bajnok- és kupagyőztes Schalke 04 focicsapat hosszútávú hivatalos szponzorává is vált.

Az egész napos munkavégzés elsődleges, amunkavédelmi ruházattal szemben támasztott kihívása a komfort biztosítása. Az Albatros munkavédelmi ruházat éppen ezért nemcsak a biztonsági célt szolgálnak, hanem a kényelmet és stílusos megjelenést is biztosítják viselőik számára mind a munkahelyeken, mind az aktív hobbitevékenységek és ház körüli munkák, például kertészkedés, barkácsolás közben.

 

Egyedi dizájn a cipők terén

 

Az Albatros  speciális biztonsági illetve munkavédelmi cipői látványban, kényelemben és extrákban a legmagasabb elvárásokat is kielégítik. Dizájnban hozzák a legdivatosabb utcai cipők stílusát, formáját és színvilágát, a beépített innovációkat pedig még felsorolni is nehéz. Az üvegszálas orrmerevítő és a kerámiaszálas talpbetét teljes fémmentességet garantál. Könnyű szerkezetük, rugalmas talpkivitelezésük és a beépített speciális habbetét mind-mind a talp maximális védelmét szolgálja. A cipők természetesen egyaránt csúszásmentesek és hőállóak.

Az Albatros a szakembereken túl azokra is gondolt, akik otthoni- és kerti munkához, vagy épp túrázáshoz és más szabadidős tevékenységekhez keresnek tartós és minőségi lábbeliket. Kínálatukban megtalálhatók a rendkívül kényelmes, víztaszító, szélálló, mégis kiválóan szellőző túrabakancsok, sportcipők és gumicsizmák is.

 

Albatros minden helyzetben

 

Az Albatros a munkaruházat területén is újszerű formavilágot és páratlan minőséget garantál. A klasszikus munkavédelmi nadrágok és dzsekik 100% pamutból készülnek, praktikus tépőzáras zsebeik, a rájuk jellemző színharmónia messziről megkülönbözteti őket az átlagos munkavédelmi viseletektől. A cipőkhöz hasonlóan számos termék, amellett, hogy megfelel a munkavédelmi ruhák szigorú minőségi kívánalmainak, anyaghasználatának és stílusos, divatos tervezésének köszönhetően bátran hordható hétköznapi viseletként is. Épp úgy megtaláljuk a kínálatban a mindig trendi farmernadrágot, ahogy a közkedvelt átmeneti steppelt mellényeket, polár pulóvereket vagy a manapság közkedvelt softshell dzsekiket is. Az Albatros speciális vízhatlan kollekciója pedig a zord időjárási körülmények között dolgozóknak biztosít nélkülözhetetlen védelmet, de a vízi sportok szerelmeseinek, vagy épp a horgászat rajongóinak is hasznos lehet ezeknek a ruhadaraboknak a beszerzése az extrém kihívások sikeres leküzdéséhez.

Az Albatros márka azonban nemcsak biztonsági és munkavédelmi cipőket takar, hanem a hétköznapi és sporttevékenységeink során is remekül használható szabadidőruhákat is. A kényelmes szabás és az időtálló, klasszikus vonalak mellett a cég hangsúlyt fektet a divattrend követésére is, melynek elemei finoman köszönnek vissza az Albatros ruhákról.