Környezettudatosan a munkavédelem területén

A Portwest 1993 óta törekszik arra, hogy óvja a környezetet. Az elmúlt közel 20 év alatt számos újítást és környezetvédelmi tényezőt vezetett be a cég működésében. 2021-ben kezdte el a Portwest Planet kezdeményezés elindítását, környezettudatos termékeinek bevezetését, a fenntartható csomagolást.

Sokak fejében megfordul a kérdés, hogy mit is takarhat magában a Portwest Planet, miből áll össze és hogyan is néz ki.

A fogalom az etikus kereskedelem és a felelősségteljes működés üzleti stratégiájának alapvető részét képezi. Fő célja, hogy minimalizálja a környezetre és az általuk felhasznált természeti erőforrásokra gyakorolt hatást.

A munkavédelmi nadrágok, munka kabátok és munkavédelmi lábbelik felelősségteljes csomagolást kaptak. A munkaruhák fenntartható lengőcímkével vannak ellátva. Ezek a címkék környezetbarát, alternatív csomagolási megoldással készülne. A nedvesség szabályozó  műanyag csomagokat 100%-ban természetes Dri-Clay csomagokkal helyettesítette, melyek biológiailag lebomlók és műanyagmentes termékek. A Portwest kartonok a Forest Stewardship Council által jóváhagyott kartonok, hiszen az FSC küldetése a világ erdeinek környezetbarát, társadalmilag előnyös és gazdaságos kezelésének előmozdítása. A munkásnadrágok és munkavédelmi felsőruházat LDPE polizsákba csomagolva érkezik meg a vásárlóhoz. Ezeket a zsákokat a felhasználás utáni műanyaghulladékból állították elő és a későbbiekben is szintén újra hasznosíthatók.

Nem csak a munkavédelmi ruházat és védőcipők csomagolásában és gyártásban törekszik az ír gyártó a környezet megóvására, de a termékek beszerzését is egy fenntartható módon kezdte végrehajtani. A karbonlábnyomuk csökkentésére irányuló erőfeszítéseinek részeként a közeli telephelyekbe való áthelyezést gyakorolja és a légi szállítmányozás megszüntetésén is dolgozik.

Elmondhatjuk, hogy az írországi gyártó elkötelezetten fenntartható és etikus módon folytatja üzleti tevékenységét. Figyelve a környezet megóvására, a dolgozói egészségének védelmére és a fogyasztóknak olyan Portwest munkaruhát és munkavédelmi eszközöket létrehozva, melyek nem csak a szükséges védelmi fokozatokkal rendelkeznek, de a fogyasztók környezetét és egészségét is nagyobb mértékben védik.

Kapcsolódó termékek