Ismerd meg a Portwest Solar lángálló védőruházatát tűzoltók részére

Az EN 469:2005 Védőruházat tűzoltók részére szabvány előírja a tűzoltási műveletek és a kapcsolódó tevékenységek során viselendő védőruházat minimális teljesítményköveteléseit. A lángálló ruháknak a munkafolyamat során védenie kell a viselője törzsét, nyakát, karjait a csuklóig és lábait a bokáig. Mozgás során a kabátnak és nadrágnak átfedésben kell lennie. A tűzoltó ruházatnak védelmet kell biztosítani a láng terjedése, láng- és sugárzás hőátadása ellen, míg magas fokú tépő- és szakítószilárdsággal, folyékony vegyi anyagok és a víz behatolása elleni ellenállással, illetve a fokozott láthatóság biztosítására alkalmas minősítéssel is rendelkeznie kell.

A Portwest az előírt szabványnak és követelmények megfelelően gyártja a Solar struktúrált tűzoltóruházatát, mely magasfokú védelmet biztosít és minőségi alapanyagokból készült védőruházat.

A szerkezeti tűzoltóruházat rövid ideig képes elviselni a magas hőfokot anélkül, hogy meggyulladnának vagy megégne, így csökkenti a test égési százalékát, amikor hőnek és lángoknak van kitéve. A tűzoltó munkaruháknak három összetevőből kell állniuk más-más funkciót betöltve. Így ezek a védőruhák egy külső héjból, egy nedvességzáró és egy hőzáró rétegből készülnek.Portwest tűzoltó ruházat

A külső réteg 60% DuPont Nomex és 40% Lezing FR Viscose anyagból véd a lángok okozta égési sérülések ellen.

A középső rész 50% FR kötött poliészter és 50% PU membrán keverékéből nedvességzáró réteget képez, védve a víz behatolása ellen és lehetővé téve a belső nedvesség és pára eltávozását.

Az utolsó, vagyis a hőzáró réteg 50% aramid és 50% viszkóz szálak FR összetételű meleg bélést eredményeznek, mely hőszigetelést és a közeli lánghatás elleni hővédelmet biztosít.

Az írországi gyártó tűzoltó ruházata lángálló, hőálló, nagy kopásállóságú, erős színtartósággal készül. Lélegző membránjainak köszönhetően magas fokú eső elleni védelmet biztosít, mindeközben kiengedi a felesleges testhőt. Így egy igazán kényelmes és strapabíró tűzoltó védőruházatot vásárolhatunk.

Kapcsolódó termékek