Egyéni védőeszközök gyártói - Bemutatkozik a Cerva

Egyéni védőeszközök - Régen és most

A régi időkben korántsem voltak ennyire hatékonyak és minden igényt kielégítők az egyéni védőeszközök és a védőruházatok. Akkoriban a védelmet egyszerű anyagokból készült darabok biztosították, ám természetesen ezek nem nyújtottak olyan átfogó védelmet, mint amilyet egy mai eszköztől vagy ruházati terméktől már minimálisan elvárunk. Emellett fontos megemlíteni, hogy a kényelem sem volt mindig olyan magától értetődő, mint napjainkban.

A középkori lovagi páncélok, akár az egyéni védőeszközök elődjének is tekinthető, bár tény, hogy rendkívül nehezek voltak, akár 30-40 kilónyi plusz súlyt jelentettek viselőjüknek.

 

 

A középkori páncélok például akár 30-50 kg súllyal is rendelkezhettek, szemben a mai védőruhákkal, amelyek annyira könnyűek és kényelmesek, hogy akár egész nap gond nélkül viselhetjük őket. Ráadásul az egyéni védőeszközök között találunk többek között vágásbiztos és vízálló típusokat is. Jól látható tehát, hogy hatalmas különbség van a több száz, de akár a több tíz évvel ezelőtti és a jelenlegi védőruházatok és védőeszközök között. A Cerva éppen ezért a legmodernebb alapanyagokból a legmodernebb eljárásokkal készíti a védőeszközöket.

Biztonság mindenek felett

Nem meglepő az az állítás, hogy a munkavédelmi eszközökkel és ruházati termékekkel szemben támasztott fő elvárás a minél nagyobb fokú biztonság. Ennek érdekében számos különböző termékcsalád található, amelyek más-más területen képesek megbízható védelmet nyújtani. A Cerva termékei megoldást kínálnak minden olyan problémára, ami munka közben merülhet fel. Ugyanúgy megtaláljuk a hallás-, a látás- és a légzésvédelemmel kapcsolatos termékeket, mint a legkülönfélébb kihívásoknak megfelelő lábbeliket vagy ruházati termékeket. Megoldást találunk továbbá a fej védelmére, valamint zuhanásvédelemmel kapcsolatos eszközök is elérhetők a kínálatukban. Mindezeket ráadásul több változatban, a különböző szabványoknak megfeleltetve.

A modern munkavédelmi felszerelés lehet általános, de akár szakmaspecifikus is. A szakma és munkaterület által támasztott követelményeknek kell megfelelniük, a követelményeket a nemzetközi szabványok előírásai összegzik.

 

Az egészség az, ami igazán számít

Reméljük, hogy senkinek sem kell felhívnunk a figyelmét arra, hogy az egészség és testünk épsége mindennél előbbre való. A Cervánál ez kulcsfontosságú, ezért igyekeznek a lehető legtöbb különböző munkakörnek megfelelő védőruházatot elérhetővé tenni. Az elmúlt évben, több mint 360 új terméket vezettek be és nem is akarnak lassítani. Az eltérő egyéni védőeszközök termékcsoportjainak különböző típusai maximálisan illeszkednek a szabványok által támasztott elvárásokhoz, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig a legmegfelelőbb védelmet és minőséget kapjuk.

Az egyéni védőeszközök szabványai, amikre támaszkodhatunk

Hogy megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb védelmet nyújtó darabokat, számos szabvány van a segítségünkre. Ezek minősítik a felszerelések adottságait, többek között olyan szempontok alapján, mint a vízállóság, a hideg- vagy éppen a hő és láng elleni védelem. Mivel rengeteg féle termék található meg a piacon, így érdemes ezek alapján is tájékozódni. A Cerva nagy hangsúlyt fektet a minőségre, ezért biztosak lehetünk benne, hogy az általuk megalkotott termékektől mindig elvárhatjuk azt a védelmet és kényelmet, amit ígérnek.

Kényelem, mint az egyik fő szempont

Mivel alapvetően fizikai munkák során viselhető termékekről van szó, elengedhetetlen, hogy az egyéni védőeszközök, tehát mind a ruházati termékek, mind pedig a kiegészítők maximálisan eleget tegyenek olyan elvárásoknak is, mint a kényelem és a praktikum. Természetesen a legfontosabb az, hogy ezekben a termékekben védve legyünk a munkakörünkben előforduló veszélyekkel szemben, de emellett nem elhanyagolható az sem, hogy komfortosan érezzük magunkat, hiszen a nap aktív időszakának nagy részében ezeket a ruházati cikkeket viseljük és ezeket az eszközöket használjuk. Éppen ezért a Cerva törekszik arra is, hogy az általuk megálmodott termékek ne csupán maximális védelmet nyújtsanak, de hosszabb viselés mellett is kényelmesek, komfortosak legyenek.

A modern munkavédelmi ruházat nemcsak a munkaköri kockázatoktól óv, de ergonómiai szempontoknak is megfeleltetett elemekből áll, melynek fontos kitétele a kényelem.

 

Társadalmi felelősségvállalás

A Cervánál szívükön viselik az emberek biztonságát, ezért amellett, hogy a lehető legjobb minőségű munkavédelmi termékek, egyéni védőeszközök előállítására törekszenek, rendszeresen próbálnak tenni a rászorulókért is. Eddig több mint 63 ezer darab ruhát ajánlottak fel jótékonysági célra, ugyanis azt vallják, hogy a biztonság mindenkinek jár függetlenül attól, hogy mennyire szerencsés.