Egészségügyi munkaruha - a mindennapi hősök jelmezei

Egy biztos: ha egy ember orvoshoz megy, befekszik egy kórházba vagy akár belép egy gyógyszertárba azt várja, hogy egy fehér köpenyes ember fogja őt fogadni és meggyógyítani. Amint egy egészségügyi dolgozó leveszi kórházi, gyógyszertári vagy mentős ruháját mondhatjuk, hogy az emberekben megszűnik az illetővel szemben felállított kultusz. Az egészségügyi munkaruha tehát szerves kiegészítője egészségünk őreinek.

Mit takar az egészségügyi munkaruha kifejezés?

egészségügyi munkaruha, Munkavédelem+Egészségügyi munkaruhának számít a klasszikus köpeny, ing, fehér nadrág, de még a jól megszokott klumpa is. Azon kívül, hogy kinézetre “orvosos” vagy “nővérkés” legyen  a munkaruha, még megannyi kritériumnak és elvárásnak kell ezen ruhadaraboknak megfelelniük, hogy megfelelően kiszolgálhassák viselőjüket. 

Egy átlagos napon is minimum 12 órát viseli egy egészségügyi dolgozó a munkaruháját, éppen ezért az egyik legkevésbé elhanyagolható szempont a kényelem amikor választásra kerül a sor. Gondoljunk csak bele, mennyire kényelmetlenül érezzük magunkat 12 óra munka után már a saját bőrünkben is. Éppen ezért fontos a kiválasztott munkaruha anyaga. Ha a rajtunk lévő ruha még pluszban rontja a komfortérzetünket, akkor akár álmaink munkája egy idő után rémálommá fog válni. Ha munkaadóként ezen szempontokat figyelembe vesszük és így választunk egészségügyi munkaruhát dolgozóinknak, jó eséllyel lehetünk benne biztosak, hogy jól választottunk és az összes alkalmazottunk jól fogja magát érezni ruhájában. 

Coco Chanel mondta: "A divat első számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában." - ugyanez érvényes természetesen egy egészségügyi munkaruhára is, mint egy mindennapi viseletre. Tartsuk szem előtt!

A másik nagyon fontos szempont a praktikusság. Folyamatosan számos eszközzel kell dolgoznia egy egészségügyi dolgozónak, amit sokszor magánál kell tartania is. Ha ezeket a dolgokat nem tudja kéznél tárolni, akkor az is nyűggé válhat egy idő után. Az orvosi köpenyen vagy akár a nővérek ingén található nagy zsebek tehát nem véletlenül készültek akkorára. A kisebb műszereknek, eszközöknek folyamatos elérhetősége nagyban megkönnyítheti a napi munkát.

Az egészségügyi munkaruha szabása is a praktikusságot szolgálja ki. Nem szabad feleslegesen lógnia, hiszen olyan helyzetekben, amikor gyorsan kell cselekedni hatalmas bajokat tud okozni, ha a ruhadarab beleakad valamibe, ezzel feltartva viselőjét és fennakadást okozva.

Ha munkaadók vagyunk, vegyük figyelembe ezeket a szempontokat a munkahelyi öltözék megrendelésekor, hiszen ha a dolgozóink jól érzik magukat a ruhájukban, a produktivitásukat is növelheti, de legalábbis biztos nem csökken a szó szerint kényelmetlen körülmények miatt. Erre természetesen oldalunkon is van lehetőség. Egészségügyi munkaruháink egytől egyik megfelelnek a feljebb felsorolt követelményeknek. 
Mire lehet szüksége egy nővérkének, orvosoknak? Ne keressen tovább, elkészítettük a bevásárlólistát!

Nővér:

Doktor:

Doktornő:

Kapcsolódó termékek