Az ápolt és hidratált kezekért

Fontos a megelőzés!

Már a munkavégzés megkezdése előtt is van lehetőségünk arra, hogy felkészítsük kezeinket a várható kihívásokra. A Plum plutect dual munkavégzés előtti bőrvédő krémek a megelőzés mellett védelmet is nyújtanak a bőrnek a kiszáradással szemben. Ezek a krémek megóvják kezeinket a víz- és olajbázisú szennyeződésektől, továbbá meggátolják, hogy a káros anyagok beívódjanak a bőrünkbe. Tehetünk tehát azért, hogy megelőzzük a bőr berepedezését és kiszáradását, megkímélve magunkat az ezzel járó fájdalmas kellemetlenségektől, valamint a hosszadalmas és költséges utókezelésektől.

A Plum bőrvédőkrémet használhatjuk munka előtt és munka közben is, így megóvhatjuk kezünket a kiszáradástól.

Használjunk védőkesztyűt!

Fontos azonban, hogy amikor csak tehetjük, használjuk védőkesztyűt. Nem csak a kemény fizikai munka vagy a veszélyes gépek mellett tehetnek jó szolgálatot számunkra a speciális védőkesztyűk. Kezeink hálásak lesznek, ha a ház körüli teendőknél is gondolunk az ilyesfajta védelemre. A gyomlálás, gazolás után nehezen mosható le az az elszíneződés, amit a növényi nedvek okoznak, míg az ásás vagy kapálás következtében kellemetlen bőrkeményedések, sebek alakulhatnak ki. Mosogatásnál, sütőtisztításnál pedig a vegyszerektől kímélik meg kezeinket.

Ne csak fizikai munka közben használjunk védőkesztyűt, hanem akár a ház körüli tevékenységek elvégzése közben is. A kezünk hálás lesz érte!

Ha mégis megsérülne kezünk a munkavégzés folyamán, használjunk fertőtlenítő kézkrémet. Ezek enyhítik a seb kiszáradását, hűsítő hatásuk révén csökkentik a fájdalmat, elősegítik a felületi bőrsérülések gyógyulását és szembeszállnak a kórokozókkal. Az Isolda kézfertőtlenítő krém például B+ biotint is tartalmaz. A biotin, közismertebb nevén a  H-vitamin elengedhetetlen a bőr egészségéhez.

A munkavégzésen túl, az időjárás káros hatásaira is fel kell készítenünk bőrünket, legyen az UV sugárzás, vagy éppen a hideg. Az UVA és UVB sugárzások ellen mindig a napszaknak és a sugárzás mértékének megfelelő védőfaktorú krémet válasszunk. A hideg ellen természetesen kesztyűvel védekezhetünk a leghatékonyabban. A téli napokon minden esetben hordjunk kesztyűt, ha kilépünk az utcára, ezzel sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk kezünket a kiszáradástól.

A kesztyű viselése ellenére a hideg téli hónapokban a megszokottnál többször lesz szükségünk a kéz bőrének hidratálására. Ha tehetjük, a kézmosások után használjunk kézkrémet. Számos olyan terméket találunk a piacon, melyek pillanatok alatt beszívódnak a bőrbe. Érdemes tehát rászánni egy percet, hogy bőrünk mindig ápolt és egészséges legyen.

Éjszakára használjunk zsírosabb, tartalmasabb krémeket. Még hatásosabbá tehetjük az esti regenerációt, ha kézpakolást alkalmazunk. Vigyük fel jó vastagon kedvenc krémünket, vagy egy tápláló balzsamot a kézfejünkre és húzzunk rá cérnakesztyűt.

Az Isolda kézfertőtlenítő krém a hozzáadott vitaminoknak köszönhetően megőrzi a bőr egészségét.

A titok az összetevőkben rejlik

A kézvédő- és kézápoló krémek különböző összetevőket tartalmaznak. A tápláló és hidratáló lanolin mellett előszeretettel turbózzák fel őket a gyártók olyan gyógynövényekkel, melyek áldásos hatása tovább növeli hatékonyságukat.

Az Aloe Vera gyulladáscsökkentő és regeneráló tulajdonságáról egyaránt nevezetes. Számos bőrápoló termékben találkozunk vele összetevőként, hiszen nemcsak hidratál, de jótékonyan hat a sérült bőrfelületre. Száraz, gyulladt, ekcémás bőr kezelésére is alkalmazható. E- és C-vitamin tartalmával táplálja a bőrt és gátolja annak öregedését is.                                                                                                                                                                                                                                                                                               

A kamilla gyulladáscsökkentő hatásáról a legismertebb. Azt már kevesebben tudják róla, hogy remek hidratáló hatása is van és segít lassítani a bőr öregedésének folyamatait. Különlegessége, hogy a fakó bőrt életteli ragyogással tölti meg.

A körömvirág gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. Nemcsak a sebek gyógyulását segíti, de enyhíti a rovarcsípések vagy éppen a leégés okozta kellemetlen

tüneteket éppúgy, mint a viszketést és a bőrpírt.

A gyógynövények mellett az extra kényeztetésért különböző olajokkal gazdagított kézápolókat is találunk a piacon. Mondhatjuk, hogy talán a legismertebb összetevő az oliva olaj, amely gyorsan felszívódik, mégis kiválóan hidratál és rugalmassá varázsolja bőrünket. A teafaolajnak kiváló fertőtlenítő hatása van, így nemcsak bőrápoló krémeinknek lehet fontos összetevője, de a vegyszermentes háztartásban is hasznát vehetjük. Az olajok mellett a méhviasz is számos előnyös bőrápoló tulajdonsággal rendelkezik. A-vitamin tartalmának köszönhetően a kiszáradt, kicserepesedett bőrt gyorsan regenerálja, de gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt is fontos alkotóeleme lehet egy minőségi kézkrémnek.

A megfelelő kézkrém kiválasztásánál figyeljünk tehát arra, hogy milyen típusú és mennyire száraz a bőrünk, milyen gyorsan szívódik fel a krém, érezhető-e a hatása kézmosás után is, melyek azok az alapanyagok, amelyek használata már bevált, és nem utolsósorban mi az, aminek az illatát szeretjük a bőrünkön. A megelőzés, védelem és ápolás három lépését betartva könnyedén tökéletesen hidratált, puha kezeket varázsolhatunk magunknak, bármilyen kihívással is kell nap mint nap megküzdenünk!

 

Kapcsolódó termékek