A női puma munkavédelmi cipőkről

Ha munkavédelemről van szó, akkor legtöbb embernek a cipő jut eszébe, mint az alap védőfelszerelés. A Puma munkavédelmi cipők fejlesztői nem csak arra gondoltak, hogy a lábbeli minél több veszély ellen nyújtson védelmet hanem, legyenek kényelmesek is. A női és a férfi lábak nem csak abban különböznek, hogy a hölgyeké kisebb. Alapvetően más az anatómiájuk: a nőknek keskenyebb a sarkuk, rövidebb a rüsztjük és szélesebb a lábfejük is. Ezért fordulhat elő, hogy azonos számozású lábbelik női- és férfi kivitelben  eltérő méretűek.
A hölgyek nem hiába ragaszkodnak olyan munkavédelmi cipőkhöz, amik nem néznek ki úgy, ahogy a munkavédelmi cipők általában. A Puma elkészítette nekik a Miss Safety termékcsaládot, amely ötvözi a munkavédelmi cipők, illetve a sport és futó cipők legjobb tulajdonságait. Ami amellett, hogy alkalmazkodik az anatómiai különbségekhez, stílusos megjelenést biztosít viselőjének.

De lássuk, mit tud ez a termékcsalád!

A MISS SAFETY munkavédelmi cipők tulajdonságai

A cipő felsőrészeket a legkorszerűbb anyagokból készítették a minél nagyobb kényelem és a maximális teljesítmény érdekében. Típustól függően készülhet bőrből, nubukból, textilből, szarvasbőrből és mikroszálból is vagy ezek kombinációjából. FUSE.TEC technológiának köszönhetően nincsenek kényelmetlen vagy vastag öltések azokon a területeken, ahol a cipő kidörzsölhetné a lábfejet.
A csúszásgátló cipő talp a külső borítással együtt 300 °C-ig hőálló, HRO anyagból készítik, amelynek formáját a futócipők ihlették. Az EVA ultrakönnyű talpközépben a milliónyi apró buborék gondoskodik a könnyű és rugalmas talpról. A TPU csavarodásgátló rendszer célja, hogy megfelelően támassza a lábat és egyben stabilitást is biztosítson.

A termékcsalád minden tagját felszerelték az alábbi kényelmi és védelmi funkciókkal: 

 

Lábujj védelem: acélbetéttel vagy a könnyebb, de hasonlóan erős üvegszálas betéttePuma munkavédelmi cipő,  acélbetét, Munkavédelem+

 

 

 

 

 

 

 

Puma munkavédelmi cipő,  talpbetét, Munkavédelem+EVERCUSHION MISS talpbetét: amely akár az egész napos viselet mellett is szárazon és hűvösen tartja a lábfejet. Anatómiailag kialakított, könnyített lábbetét, amelyen a nyitott pórusok gondoskodnak a gyors, szinte már azonnali száradásról. Könnyen cserélhető.

 

 

 

 

 

 

 

Puma munkavédelmi cipő,  IQ.CELL, Munkavédelem+IQ.CELL: a cipő sarkába épített gélpárna gondoskodik a könnyű, egész napos gyaloglásról. Célja hasonló az autó lengéscsillapítójához, képes elnyelni az energiát, és rugózva visszaadni azt lépés közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

A széles választékban félcipőt, bakancsot és szandált is ugyanúgy megtalálhatjuk, igényeinknek megfelelően, egyes típusoknál a megszokottnál is bővebb színválasztékból választhatunk.

Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelőt?

A Munkavédelem+ webshopban található minden Puma termék nevében feltüntetjük, hogy nőknek vagy férfiaknak szánt termékről van szó. A fantázianév mellett különböző rövidítések az egyes cipők alábbi tulajdonságait jelzik:

A vonatkozó uniós szabvány szerint az alábbi mechanikus védelmi szinteket különböztetjük meg:
SB: Acél orrmerevítővel, zuhanó, leeső tárgyak ellen;
SBP: SB standard továbbá acél talplemez talpátszúrások ellen;
S1: SB standard továbbá zárt kéregrész. Antisztatikus tulajdonságok, és energialenyelő sarok.
S1P: S1 standard, továbbá talpátszúrás elleni védelem
S2: S1 standard, továbbá nedvességfelszívódás elleni védelem és alacsony vízgőzáteresztő képesség.
S3: S2 standard továbbá acél talplemez
S4: Egybe fröccsöntött vagy vulkanizált lábbelik 200J acél orrmerevítővel. Antisztatikus tulajdonságok és energiaelnyelő sarok.
S5: S4 standard, továbbá talpátszúrás elleni védelem.

Lépcsőzetesen épülnek fel, tehát az egyes védelmi szintek mindig magukba foglalják az előző szint tulajdonságait is.
A talp csúszási ellenállása alapján lehet SRA (kerámia felületen tesztelt), SRB (acél padlózaton tesztelt) vagy SRC. (amelyet egyaránt teszteltek kerámia és acél felületeken is)

A cipők egyes munkavédelmi képességeit az alábbi rövidítések jelzik:

A – Antisztatikus képesség
E – Ütődés elnyelő sarokrész
WRU – Vízlepergetés és elnyelés a cipő felső részén
P – Talpátszúródás ellen védő talplemez
CI – Hideg elleni védelem
HI – Hőállóság
C – Elektromosságot vezető képesség
HRO – Közvetlen hőellenállás a talprészen
AN – Bokacsont védő képesség
I – Elektromosan leszigetelt
WR – Vízálló képesség a cipő egészén
M – Lábujjcsont védő képesség
CR – Felsőrész szakadás, repedés vagy vágás gátlóval ellátott
FO – Talprész olaj és egyéb szénhidrogén származékokkal szembeni ellenállása

Vegyünk egy példát:Puma Celerity Knit Pink Wns S1P HRO SRC női védőcipő, Munkavédelem+

A Puma Celerity Knit Pink Wns S1P HRO SRC női védőcipő tehát vízálló, rendelkezik acélbetéttel, energialenyelő sarokkal, antisztatikus képességgel és talpátszúrás elleni védelemmel. Továbbá a talpa képes közvetlen ellenállni akár 300 °C hőhatásnak és tesztelték acél illetve kerámia felületen is a csúszási ellenállását.
Ha tudjuk, hogy milyen védelemre van szükségünk munka közben, nincs is más dolgunk, mit kiválasztani a nekünk esztétikailag is megfelelő cipőt és a megfelelő méretet.
 

Kapcsolódó termékek