A jólláthatóság támogatása munkaruhákkal

A jólláthatóság támogatásához kiegészítők váratlan esetekre

Bármikor előfordulhat, hogy valamilyen nem várt szituációba kerülünk a mindennapok során. Például az autónk felmondja a szolgálatot az éjszaka közepén egy forgalmas úton. Mint tudjuk, sok esetben kötelező a jólláthatósági mellény viselése, ami nem véletlen, hiszen jóval nagyobb biztonságban vagyunk, ha a körülöttünk lévők könnyen és időben észre tudnak venni minket. Az ilyen helyzetekre készült jólláthatósági mellények, karszalagok, lábszárvédők akkor is rendkívül hasznosak, ha valamilyen kétkerekű járművel közlekedünk, vagy ha egy veszélyesebb területen haladunk át akár gyalogosan. A balesetek egy része is kiszűrhető lenne egyszerűen azzal, hogy hamarabb észleljük egymást, és így több idő marad az adott helyzetre reagálni. Éppen ezért fontos előre gondoskodni arról, hogy egy-egy ilyen jellegű kiegészítő minden esetben legyen nálunk, valamint családtagjainknál.

A jólláthatoság támogatására különböző kiegészítőket vehetünk igénybe, például mellény, reflexszalag, sőt, még a sapka is lehet a jólláthatóság eszköze.

Fontos a jólláthatóság, de nem elég

Akadnak olyan munkakörök, amelyek megkövetelik, hogy a munkavállaló folyamatosan jól észlelhető legyen. Ilyen esetben sokszor a munkaidő nagy részét, vagy akár egészét is ilyen ruházatban kell tölteni, ezért is olyan fontos, hogy ezek a munkaruhák a jólláthatóság mellett, kellően kényelmesek, jól szellőzők vagy éppen béleltek és persze praktikusak is legyenek egyben. Elvégre egy olyan ruházati termék, amelyet akár egész nap viselni kell, meghatározó pontja az általános komfortérzetünknek, ami pedig rányomja a bélyegét a hangulatunk mellett, a teljesítőképességünkre, a hatékonyságunkra is. Szerencsére ma már rengeteg különböző féle ruhadarabot találunk amelyek megfelelnek a jólláthatóság kívánalmainak, ráadásul ezek közül válogathatunk például aszerint, hogy milyen környezeti hatások érnek minket a munkánk során. Találhatunk nadrágokat és kabátokat de akár pólókat és pulóvereket is, így az aktuális időjárási viszonynak megfelelően választhatjuk ki a legideálisabb darabokat. Mindezek mellett pedig figyelembe kell vennünk olyan szempontokat is mint a vízállóság, lángállóság, vagy antisztatikus tulajdonság. Ezek mind-mind olyan jellemzők, melyek némelyike akár jelentéktelennek tűnhet, azonban amikor olyan kritikus helyzet adódik, akkor rendkívül értékessé teszi számunkra az adott terméket.

A jólláthatóság télen különösen fontos, hiszen korán sötétedik és a közúti és gyalogos közlekedést is megnehezítik a rossz látásviszonyok.

Minden, amire csak szükségünk lehet

Az alapvető ruházati termékek mellett számos olyan kiegészítő is megtalálható a jólláthatósági termékek kínálatában, amelyek megkönnyíthetik a mindennapjainkat. A már hétköznapinak mondható mellények mellett például rengeteg egyéb kiegészítőt is találunk, amelyek a jól észlelhetőséget támogatják! Olyan termékek is készülnek már ezzel a céllal, mint a sapka, kesztyű vagy akár a hevederek. De ezeken kívül találhatunk hátizsákokat és hátizsáktakarókat is. Ezeknek önállóan is van létjogosultságuk, de akár a munkavédelmi ruházatunk részeként is nagyon hasznosak tudnak lenni.

A jólláthatóság a szabadidős és sporttevékenységek végzése közben is fontos, főleg, ha terepen,vagy közúton vezet át az utunk. A narancsszínű jólláthatósági ruhák és hátizsákok kiváló kontrasztot adnak a zöld háttérrel, az észlelést a fényvisszaverő reflexcsík is támogatja.

Jólláthatóság az egész családnak

A jólláthatósági ruhadarabok és egyéb kiegészítők nem csupán munkanapokon lehetnek hasznosak. Ezeknek a termékeknek a ház körüli, vagy szabadidős tevékenységek során is megvan a kulcsfontosságú szerepük, és mivel elérhetők gyermekek számára is, így a legkisebbeket is biztonságban tudhatjuk! Az ilyen ruházati cikkek hasznosak, sőt elengedhetetlenek egy családi kerékpározás, vagy egy téli napon az iskolába menet. Nem véletlen, hogy ma már az iskolatáskák többségén is találunk fényvisszaverő elemeket. A nyári szünetben késő estig bicajozó, gördeszkázó fiatalok számára is kiemelten fontos a jólláthatóság. Érdemes elgondolkodni ezek beszerzésén, hiszen ez nem túl nagy ár a biztonságuk érdekében!

A biztonságos munkavégzés mellett a jólláthatóság a közúti közlekedésben is fontos szerepet játszik.

De hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Mint ahogy a legtöbb munkavédelmi termék esetében, itt is rendkívül fontos, hogy előre jól meghatározzuk, mi az, amire szükségünk van. Mikor és milyen körülmények között fogjuk a terméket viselni? Milyen környezeti hatásokra számíthatunk? A testhelyzetünkből adódóan mely testrészünk, vagy testrészeink lesznek láthatóak mások számára. A jólláthatóság mellett figyelembe kell-e venni más tényezőket is. A lényeg, hogy a lehető legpontosabban át kell gondolni, hogy milyen tulajdonságok fontosak számunkra. Amennyiben ez sikerül, könnyedén rátalálhatunk azokra a ruhadarabokra, illetve kiegészítőkre, amelyekre szükségünk van, és ráadásul a leginkább illik a stílusunkhoz és persze a pénztárcánkhoz. Szerencsére nem feltétlenül az ár, mint inkább az igényeink határozzák meg számunkra, hogy mi lesz a tökéletes választás, mivel nagyszerű ár-érték arányban találhatunk az igényeinknek megfelelő termékeket a munkavédelmi ruházatok között.